Wednesday, August 8, 2012

Beşamel Soslu Patates Oturtma

reklam


Beşamel sos için:

2 su bardağı süt1 yemek kaşığı tereyağı1,5 yemek kaşığı unTuzKarabiber


Üzeri için: Kaşar peyniri



Patatesler soyulup yıkanır ve çok kalın olmayacak şekilde yuvarlak dilimlenir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine tuz ekilerek 1 çay bardağı su gezdirilir. 200 derece fırında pişirilir.

Patatesler fırında pişerken beşamel sosumuzu hazırlayalım. Tereyağını eritip, unu hafifçe kavurun. Üzerine süt, tuz ve karabiberi atıp hızlıca karıştırın. Bu şekilde karıştırarak 2 dakika pişirin.

Pişen patatesler fırından çıkarılır ve üzerine beşamel sosu dökülür. Tekrar fırına verilir. 15 dakika fırınlandıktan sonra üzerine kaşar peyniri serpilir. Fırında kaşar peyniri kızarana kadar pişirilir.



..::Afiyet Olsun::..

Tarifi beğendiyseniz paylaşın: Kaydet & Yazdır: Kategoriler: Sebze Yemekleri, Sizden Gelen Tarifler Etiketler: karabiber, kaşar peyniri, patates, süt, tereyapı, un

No comments:

Post a Comment