Tuesday, August 7, 2012

Vişne Komposto/ Cherry Compote






Komposto Fotoğrafları  " Vişne Komposto " 2012 - Berfend BER


Turkish Compote photos  " Cherry Compote" 2012 - Berfend BER





Geleneklsel Türk ve Osmanlı Saray mutfağının yemek sonrası, kahveden evvel  tenavül ( bir şeyi alma ) olunacak  hülviyat  ( tatlı yemekler. şekerlemeler) ile  meşhur olan  kompostolardan " Taze Vişne Komposto " tarifi takdimimdir... Afiyet Olsun!..

MALZEMELER

1 kg taze vişne

2 litre su

3 su bardağı tozşeker

1  limonun suyu ( Daha ekşi olması isteniliyorsa )










Vişnenin ezik ve çürüklerini ayıklayın. Kalan vişneleri sapları ile birlikte iyice yıkayıp süzün. Saplarını ve isteğiniz üzerine çekirdeklerini çıkartın. Geniş bir tencereye tozşeker, su ve limonun suyunu  ilave edip yaklaşık 15-20 dakika kaynatın. Vişneleri ilave ederek 10-15 dakika daha kaynatıp, ocağın altını ve tencere kapağını kapatıp soğumaya bırakın. İstenildiğinde posası süzülebilir. Daha sonra buzdolabında soğutarak servis yapın.









Komposto Fotoğrafları :


Vişne Komposto, 2012 - Berfend BER


Turkish Compote photos :


Cherry Compote, 2012 - Berfend BER




Quoted from / Alıntı sahibi


berfend






www.berfendber.com


_________________________________










_________________________________




No comments:

Post a Comment