Sunday, July 22, 2012

Pastırmalı Pilic Budu Dolması





Ramazanın ikinci iftarında da farklı bir yemekle daha beraberiz.Farklı  diyorum, çünkü bu yemekte denenmemiş tadları bir araya getirdim.Sonuc bence muhtesem.Lezzet fırtınası diyebilirim sizlere.Denerseniz ve bir de üstüne bana fikirlerinizi söylerseniz çok mutlu olurum.

Resimlerle aşama aşama anlatmaya calıştım sizlere.Bu yemeğin en zor kısmı elimize igne ipliği alıp tavugumuzu dikmemiz.Onu da herhangi bir temiz iplikle (ki ben dantel ipliği kullandım)yapabiliriz.İğneniz birazcık büyük olursa daha bile rahat edersiniz diye düşünüyorum.

malzemeler:

4 adet tavuk budu (kasabımıza actırıyoruz)

100 gr pastırma (cemenleri ayrılmış)

100 gr büş peyniri

1 adet soğan

4 yemek kaşığı mısır tanesi

1 çay kaşığı tuz

2 kaşık sıvıyağ

1 çay kaşığının ucuyla karabiber

tavukları mühürlemek için:

3-4 corba kaşığı sıvıyağ





Kasabımıza tavugumuzu sekildeki gibi açtırıyoruz.Kalca kısmındaki kemiği çıkartmamanız sizin tavugunuzun seklini koruması açısından kolaylık olacaktır...









1 adet ince doğradığımız soğanı 2 yemek kaşığı sıvıyağda saydamlaşıncaya kadar kavuruyoruz.Daha sonra içine mısır tanelerimizi,julyen doğranmış pastırmamızı ,karabiber ve tuzumuzu ileve edip 2-3 dk.daha kavurmaya devam ediyoruz.

Daha sonra ocaktan alıp ılımaya alıyoruz .Ilındıktan sonra içine 100 gr büs peynirimizi ilave edip iyice karıştırıyoruz.Büş peyniri aslı Fransız peyniridir.Fakat artık Türkiye 'de de üretilmeye basladığı için fiyatı kolaylıkla uğraşabileceğimiz gibi.200 grlık paketin yarısını kullanıp diğer yarısını bir dahaki sefere kadar buzluğa kaldırabiliriz.Bu da afacık bir ayrıntı sizlere...





Daha sonra tavuk butlarımızın içine malzememizi paylaştırıyoruz ...





ve alıyoruz elimize igne iplik şeklini bozmamaya dikkat ederek tavugumuzu yeniden birleştiriyoruz.Ben atırarak diktim boylece çıkartmasıda çok kolay oldu...





Diktiğimiz tavuklarımızı 3-4 kaşık sıvıyağda renk alana kadar kızartıyoruz ve sonrasında üzerine 2 kat folya örtü0 40 dk kadar 200 derece fırında fırınlayıp 10 dakika dinlendirip servis yapıyoruz...

Üzerine basir bir domates sosu bile oldukça yakışacaktır.Ama evdekiler pek arzu etmedikleri için bugün sade olarak servis yaptım.Tercih sizin dostlar:)

No comments:

Post a Comment