Monday, July 23, 2012

Sebzeli Balık Çorbası Tarifi















Sebzeli Balık Çorbası





MALZEMELER

2 lt (8 bardak) balik suyu

1 orta boy sogan

1 küçük boy havuç

1 küçük boy kereviz

1 orta boy patates

1 yemek kasigi tuz

1 kahve fincani pirinç

Terbiyesi: 2 yemek kasigi un

2 adet yumurta sarisi

½ kahve fincani limon suyu




YAPILIŞI

Sebzeleri ayiklayip nohut büyüklügünde dograyin. Yikanmis pirinçle beraber üzerini geçecek kadar suyla atese koyun. Sebzeler ve pirinç yumusadigi zaman balik suyu ve tuz katin. Bir kapta un, yumurta sarisi, limon suyu, ½ bardak suyu bir telle çirpin. Kaynamakta olan çorbaya karistirin, 1-2 dakika sonra atesten indirin.

No comments:

Post a Comment